Välj rätt bland alla flyttfirmor

Är det dags att flytta? Då funderar du säkert på att anlita en flyttfirma för att frakta dina saker. Det finns dock några viktiga punkter att tänka på innan du väljer en flyttfirma. Här kan du läsa om vad som är bra att ta ställning till när du väljer mellan olika flyttfirmor.

Jämför pris
Först och främst bör du jämföra pris mellan de olika flyttfirmorna. Prisbilden kan variera ganska rejält mellan olika firmor. Det är dock viktigt att du tänker på att den billigaste firman kanske inte alltid är den bästa. Du bör också kontrollera att den flyttfirma du tänkt anlita är registrerad för F-skatt och har alla de försäkringar som krävs. Det kan annars bli en dyr historia om något går fel i flytten.

Kontrollera vilka tjänster som erbjuds
Fundera också på vilka behov du har kring din flytt. Behöver du bara någon som kör dina saker från punkt a till punkt b, eller skulle du också vilja ha hjälp att packa dina saker? Olika flyttfirmor har olika utbud av tjänster. Det innebär att du kan anlita en flyttfirma som gör allt från att packa dina saker till att bära dem. Många flyttfirmor arbetar också tillsammans med städföretag, något som gör att de även kan erbjuda flyttstädning. Ofta blir det då billigare eftersom du får alla tjänster i ett paketpris.

Därför ska du anlita en flyttfirma
Är du rädd för höga kostnader och funderar på att sköta flytten själv? Då bör du kanske tänka om. Att flytta kan vara oerhört stressigt och dessutom innebära tunga lyft. På en flyttfirma är man proffs på att flytta och kan göra arbetet snabbt och effektivt. Att köpa sig den hjälpen kan vara avgörande för både hälsa och stressnivå. Kom ihåg att det kan vara direkt skadligt att lyfta tungt själv om du inte riktigt vet hur du ska göra. Att skada ryggen på grund av en flytt är både dumt och onödigt. Se därför kostnaden som du betalar till flyttfirman som en investering i dig själv. Med en firma till din hjälp kommer flytten att gå så mycket enklare och smidigare. Dessutom kommer du att få tid över som du kan ägna åt ditt nya hem istället för att våndas över hur du ska få upp den tunga byrån för trappan.

Kommunicera med flyttfirman
För att flytten ska gå enkelt är det viktigt att du har en bra dialog med din flyttfirma. Berätta vilka lådor och möbler som ska ställas i vilket rum för att säkerställa att allt hamnar rätt från början. Märk också upp sådant som är extra ömtåligt så att de som arbetar med flytten vet vilka föremål som ska behandlas med extra försiktighet.